Otvoreni sastanak: Aktiviranje mesne zajednice Sava u bloku 45

U okviru naučnog projekta EPICA – Osnaživanje participacije u kulturi i arhitekturi za i sa lokalnom zajednicom u kom učestvuje više fakulteta, a vodeća organizacija je Fakultet dramskih umetnosti, dobijena je prilika za korišćenje renoviranih prostorija Mesne zajednice Sava u bloku 45 na Novom Beogradu. 


Naš cilj je da ispitamo i otvorimo mogućnost upotrebe prostora mesne zajednice za nove kulturne i umetničke inicijative namenjene lokalnoj zajednici kao vid borbe za jačanje zajednice i dostupnost umetničkih i kulturnih sadržaja. Takođe, cilj nam je da oživimo koncept i praksu mesnih zajednica, tako da one postanu mesto direktnog susreta umetnika i stanovnika, mesto gde se ljudi okupljaju, diskutuju i direktno odlučuju o stvarima koji se tiču njihovog svakodnevnog života.


Prostor je dobijen na korišćenje do kraja tekuće godine. Stoga pozivamo sve zainteresovane da se pridruže sastanku na kojem bi izneli predloge za programe koje bi želeli i mogli da realizuju u ovom periodu, a koji su u skladu s postavljenom idejom projekta EPICA. 


Sastanak će se održati u subotu 22. juna 2024. godine u 11h u prostorijama MZ “Sava” u blok 45, Jurija Gagrina 221. Sastanku će prisustvovati predstavnici lokalne zajednice i različitih umetničkih i kulturnih oranizacija, kao i istraživači iz EPICA projekta.